Sof​ias Skönhetslyx

PRISER / BOKA TID ONLINE HÄR

Kosmetisk Tatuering 3D

Vad är en kosmetisk tatuering?

Permanent makeup eller kosmetisk micropigmentering är när man tatuerar läppar, ögonbryn eller eyeliner för att korrigera eller förstärka de naturliga dragen. Permanent makeup är en semipermanent tatuering vilket betyder att den bleks med tiden. Denna metod är vald för att man ska kunna välja att ändra färger och linjer då huden förändras med åldern. Eftersom tatueringen bleks successivt rekommenderas att man fyller på med något/några års mellanrum för att behålla intensiteten. Det kan skilja från person till person hur länge den sitter pga ålder, hudtyp, vilka ansiktsprodukter du använder samt solexponering.

Vem riktar sig en kosmetisk tatuering till?

 • Den är för dig som vill ha en snygg grundläggande makeup som håller i vått som torrt.
 • Passar allergiker. Du som inte tål vanlig makeup.
 • Passar personer som pga synförändringar har svårt att lägga en makeup.
 • Personer med glesa ögonbryn/fransar eller otydliga läppkonturer.
 • Du som stressar mycket och har ont om tid att lägga makeup.
 • Du som tränar och vill se bra ut även under de svettiga passen.

Vad är skillnaden mellan permanent makeup (micropigmentering) och vanlig tatuering?

Kosmetisk pigmentering och vanlig tatuering liknar varandra, men är samtidigt olika. En tatuering placeras på kroppen där huden är gömd av kläder, permanent makeup (micropigmentering) utförs i ansiktet där den delikata och ömtåliga huden ständigt utsätts för solstrålar och annan miljöpåverkan.

För permanent makeup (micropigmentering) används mindre och lättare maskiner än för traditionell tatuering. Nålarna som används är speciellt anpassade för att snabbt och smärtfritt föra in färgpigment in i huden.

När kosmetisk pigmentering utförs används olika typer av bedövande medel för att klienten skall vara bekväm med situationen.

För kosmetisk pigmentering krävs oftast något eller några återbesök för att korrigera mindre ojämnheter i färgen eller formen.

Vid tatuering förs färgen djupt in i huden vilket gör att den håller för evigt och vid permanent makeup (kosmetisk pigmentering) förs färgen in i ett grundare hudlager vilket gör att en permanent makeup håller i ungefär 2-5 år.

Permanent makeup (kosmetisk pigmentering) kan göra att dina ögon blir mer uttrycksfulla genom ögonbryn och eyeliner pigmentering, läpparna kan se större ut samt en vacker och sensuell look kan uppnås som kanske inte behöver någon övrig kosmetisk förbättring.

Skillnad mellan maskin (micropigmentering) och handmetod (microblading)

Vi föredrar maskin därför:

 • Mindre risk för ärrbildning
 • Håller längre än handmetod 2-5 år med maskin och 6 mån-1,5 år med microblading (handmetod)

Vad som sker vid en Kosmetisk pigmentering

Behandling består av två delar med 4-8 veckor mellanrum. Vid tatuering införs pigment i huden med hjälp av en nål ca 0.5 mm in i huden.

Detta pigment uppfattas av kroppen som främmande och huden har olika sätt att hantera och möta det införda ämnet. En del av det pigment som förs in kommer att stötas bort redan under den första veckan då den uppkomna sårskorpan trillar av. Ytterligare pigment stöts successivt bort under det att överhudens celler vandrar mot hudytan.

Det djupare liggande pigmentet, som har hamnat i läderhuden, kommer att möta immunförsvarets aktiva celler, bl. a en typ av jätteätarcell som plockar upp pigmentkornen och transporterar dem till lymfkörtlarna. En del av pigment kommer dock ej att kunna transporteras bort och denna del av det införda pigmentet blir det som bildar den nuvarande tatueringen.

Individer kan hantera det införda pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. I regel brukar en kompletterande tatuering ge önskat slutresultat. Ett mindre antal individer kan behöva upprepa pigmenteringen ytterligare, vissa kommer dock aldrig att uppnå det önskade slutresultatet trots ett flertal behandlingar.

Skötselråd

För att du skall få önskat resultat krävs dock noggrann eftervård enligt nedanstående punkter:

 • Ingen tvätt, dusch eller beröring överhuvudtaget av det pigmenterade hudområdet under 24 timmar efter ingreppet.
 • Efter 24 timmar appliceras en eftervårdssalva med tops (aldrig fingrarna då du har bakterier som vi inte vill ha in i tatueringen).
  Eftervård salvan finns att köpa i salongen efter behandling som är avsett för specifikt område.
 • Att gnugga, gnida eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden är helt förkastligt eftersom det finns en viss risk för ärrvävnad, infektion och en för stor färgreduktion då kan uppstå.
 • Vid pigmentering av eyeliner rekommenderar vi att du gör en fransfärgning innan då du ej får använda mascara på minst 7 dagar.

Kom ihåg: de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur er pigmentering skall se ut under de kommande fem åren!

Hälsodeklaration:

Det är av yttersta vikt inom kosmetisk tatuering att kosmetologen känner till patientens hälsa.

Vid följande fall kan resultatet av tatueringen påverkas:

 • Om kunden är gravid eller ammar tar vi ej emot denna då det finns mycket hormoner i kroppen som påverkar pigmentet och
  kan resultera i att allt stöts ut ur kroppen som ett försvar mot det främmande ämnet.
 • Om kunden behandlas för någon sjukdom skall läkare rådfrågas för att utesluta reaktioner.
 • Om kunden planerar ett kirurgiskt ingrepp bör läkare rådfrågas innan pigmentering.
 • Efter en cellgiftbehandling skall det gå minst 6 månader efter avslutad behandling innan du kan göra en kosmetisk tatuering.

Begär läkarintyg från kunden om:

 • Är diabetiker.
 • Äter blodförtunnande medel som acetylsalicylsyra, worfarin och/eller cartia m.fl.
 • Har hjärtimplantat.
 • Lider av Keloida ärr i ansiktet.
 • Har födelsemärken eller en hudsjukdom.

Kunden ska vara över 18 år 

Bokningspolicy

Hej kära kunder!

Våra tider är mycket efterfrågade och det är omöjligt för oss att fylla en lucka med kort varsel. Därför har vi en regel som innebär att ombokning eller avbokning av tid måste ske senast 24 timmar före besöket. Vid uteblivet besök eller sen om/avbokning utgår full debitering. I samband med att du bokar tid hos oss godkänner du denna regel.